Friday, May 19, 2017

Bruiloft Deel 1, De Huisstijl


Terwijl ik dit schrijf denk ik terug aan precies 2 weken geleden. Toen waren we net klaar met onze fotoshoot en hadden we even de tijd om een broodje te eten bij mijn zus thuis. Om vervolgens om 15.00 uur in onze gehuurde Fiat 500 (met linten en stickers erop) te stappen en naar onze trouwlocatie te rijden waar we zouden worden opgewacht door onze meest dierbare mensen. Het was onze trouwdag! En wat een dag was het en wat hebben we genoten!
Maar eerst helemaal terug naar het begin, ruim een jaar geleden vroeg Rik me ten huwelijk (zoals ik hier al schreef) en ik kon sindsdien aan niks anders meer denken. Wat werd het kleurenschema? Hoe ging ons trouwlogo eruitzien? Welke lettertypes ging ik gebruiken? Welke details wilde ik? Waar wilden we trouwen? Wie nodigen we uit? Hoe gaan de uitnodigingen eruitzien? etc. Als bruid (want laten we eerlijk zijn, de bruid is meestal degene die de bruiloft regelt, ik denk dat er weinig mannen van te voren een visie hebben of dromen over hoe hun grote dag eruit gaat zien) zijn er zoveel dingen waar je aan moet denken. Ontzettend leuk om allemaal te regelen en hééél soms ook een beetje overweldigend (zeg maar vooral de laatste week voor de bruiloft).
Al snel wist ik dat ik een blauw, wit en zwart kleurenthema wilde. Dat was al een belangrijke stap in het ontwerpen van onze “Trouwhuisstijl”. Bij deze huisstijl vond ik het belangrijk om zo dicht mogelijk bij onszelf te blijven. Zo vind ik boho-romantische bruiloften prachtig om te zien, maar dat is niet echt onze stijl. Ik hou van design met een klassieke touch, van strak met een vleugje romantiek, van eigentijds maar wel persoonlijk. Mijn “werkthema” werd Modern Elegance (bekt toch net wat lekkerder dat Engels) en enkele key woorden die ik aanhield waren: Clean – Design – Elegant – New Classic – Modern Romanticism – Dipped & Ombre.
Het is zo fijn om een goede huisstijl te hebben, vanuit daar is het veel makkelijker om keuzes te maken en items als uitnodigingen, details en decoraties te ontwerpen/te kiezen. De globale huisstijl had ik redelijk snel klaar. Ik wist dat ik een strak schreefloos lettertype wilde en een iets klassieker lettertype met schreef. Dat werden de alom bekende Myriad Pro en Times New Roman. Naast deze toch wel standaard lettertypes (maar op zoveel mooie manieren in te zetten!), wilde ik een feestelijk en krullerig lettertype. Dit werd een handgeschreven lettertype, dat de overige 2 lettertypes prachtig aanvulde. Het kleurenschema was zoals gezegd ook al snel bepaald met heel veel tinten blauw, wit en zwart. De dessins waren ook zo gemaakt en toen het logo… Wat heb ik daaraan lopen sleutelen. Het was het iedere keer net niet. Als iets goed is dan krijg je een bepaald gevoel en dan weet je: “dit is goed, niks meer aan doen”. Nou, dat gevoel bleef uit. Het ene logo na het andere maakte ik, maar het was het iedere keer net niet. Viel ik weer iedereen om me heen lastig met keuzemogelijkheden “welke van deze 10 logo’s vindt je het mooiste?” Ik geloof Rik heeft wel 5 keer een logo moeten kiezen. Toch bleef ik maar doorsleutelen, ik had het goede gevoel gewoon nog niet. Maar uiteindelijk was HET logo er. Godzijdank! Omdat ik ook van keuzes en opties houd, zette ik er verschillende in mijn huisstijl zodat ik nog kon variëren bij diverse doeleinden, maar de belangrijkste was het ronde logo met “H&R” in het midden. Ik ben er nog steeds blij mee! Iets waar ik ook blij van word is de dipped & ombre trend. Was vorig jaar eigenlijk geen trend meer, maar dat maakte me niks uit (is nu overigens weer helemaal hip :-)). Ik vind het er zo leuk uitzien en het is ook nog eens redelijk makkelijk op verschillende manieren in te zetten (denk aan ombre uitnodigingen, gedipte fotolijstjes, gedipte kaarsen etc.). Hierboven zie je onze huisstijl en hieronder de uitnodiging (het diagonale dessin was de achterzijde) en ons logo. Wat vinden jullie ervan?
Ik wil graag alle ins en outs van onze grote dag hier met jullie delen, maar het is zoveel dat ik het in verschillende blogposts ga doen, dus stay tuned!
1 comment:

  1. Wat vinden jullie ervan? PRACHTIG. Wat mooi om alles zo uit te denken.

    ReplyDelete