Monday, July 20, 2015

En het is...

Whoop, whoop, whoop.... zoals menig van jullie inmiddels weten ben ik zwanger. We weten al een tijdje wat het wordt en hoewel we het bij de eerste 2 altijd geheim hebben gehouden mag de hele wereld nu weten of we een jongetje of een meisje krijgen. We gaven laatst een groot feest in onze tuin (Rik werd 40 en Studio Haikje bestaat 10 jaar!) en daar wilde ik in eerste instantie een taart aansnijden met een blauwe of roze binnenkant (een vriendinnetje had dit ook gedaan en dat was echt heel bijzonder). Echter moest manlief nog ├╝berhaupt aan het idee wennen dat we het geslacht bekend gingen maken, dus een groots moment met het aansnijden van een taart kon hij nog niet helemaal verwerken en daarbij wilde het geslacht zelf graag horen bij de verloskundige. Dus helaas geen taart. Maar taart of geen taart, ik wilde het wel graag vertellen tijdens ons feest. Nu nog een manier bedenken hoe we het dan bekend gingen maken. Ik ging met mijn moeder naar de groothandel om inkopen te doen en we bedachten allerlei mogelijkheden om op een of andere manier iets blauws of roze te presenteren. Uiteindelijk kwamen we bij de banketafdeling en daar lagen lege soesjes. Hoe leuk zou het zijn om deze te vullen met blauwe of roze slagroom? En zo bestelden we 100 soesjes met een gekleurde binnenkant. Ik had me enorm verheugd op dit moment, maar hoe zorg je dat 100 man tegelijk in een soesje happen? En hoe weten ze ├╝berhaupt de bedoeling van het soesje? Ik kreeg Rik zover dat hij door de microfoon een kleine inleiding hield en ik kon mijn soesjes uitdelen. Echter zag je aan de buitenkant al een beetje de kleur doorschemeren, dus dat was al een kleine spoiler en toen er ook nog kinderen met een (want een enkeling viel natuurlijk meteen aan) gekleurde mond gingen rondrennen was het geslacht van ons wondertje niet meer voor iedereen een verrassing. Dus hoewel het heerlijke soesjes waren en ik ook echt wel heb genoten van "mijn" moment (voor Rik had het geloof ik niet zo gehoeven) had ik misschien toch beter voor een taart kunnen gaan. Maar dat kon de pret en ons geluk zeker niet drukken. We hadden een prachtig feest en we zijn heel dankbaar en prijzen ons zeer gelukkig met (ratatatatata:) de zoon die in mijn buik zit! (Ja, jullie hadden het vast ook al gezien op de foto hierboven ;-)).

1 comment:

  1. Wat een leuk idee zeg van die roomsoesjes. Ik snap best dat je het geslacht van je kindje bekend wilde maken. Toen wij onze 2de en 3de (was een tweeling) wilden we ook weten of het meisjes, jongens of een meisje en jongen was. En als je het eenmaal weet is het toch moeilijk om het voor je te houden. En een voordeel is dat je nu helemaal los kunt gaan met het aankleden van de babykamer. Veel plezier en geniet maar lekker van je zwangerschap!

    ReplyDelete